Abans de final d’any l’Ajuntament de Solsona contractarà una obra integral de millora dels carrers dels Masos, una actuació llargament reivindicada pels veïns. Aquest sector, format pels carrers del Segre, la Ribera Salada, l’Aigua d’Ora i la Creu, presenta un mal estat general del ferm. Per aquest motiu, se’n farà un reasfaltatge. També s’hi construirà una rotonda per minorar l’excés de velocitat dels vehicles.

Els treballs consistiran en un fresat i sanejat del paviment existent i l’asfaltatge posterior. Així mateix, s’habilitarà una rotonda en la intersecció dels carrers del Segre i la Ribera Salada, a petició dels veïns, per posar fi a la problemàtica de l’excés de velocitat d’aquesta zona. Com a obres complementàries, hi ha la senyalització horitzontal i vertical dels carrers, l’enjardinament de la rotonda i la col·locació d’una tanca metàl·lica al carrer de la Creu.

Aquesta intervenció està pressupostada en 192.355 euros i es finançarà amb romanent líquid de tresoreria de l’exercici passat. Precisament, el Ple municipal va aprovar divendres per unanimitat la modificació de crèdit necessària per tirar endavant aquesta operació, que és “una de les actuacions urgents”, segons el regidor d’Hisenda, Ramon Xandri.

El grup municipal de CDC, a l’oposició, va aplaudir que s’inverteixi a la urbanització dels Masos. No obstant això, va subratllar que la modificació de crèdit aprovada, per un import total de 221.580 euros, ascendeix a gairebé la meitat del capítol d’inversions del 2016. Per això acusa l’equip de govern de fer una “mala previsió de la despesa”.

Reforma de l’Esplai

L’altra actuació que es podrà executar de forma imminent gràcies a la modificació de crèdit avalada pel Ple és la reforma interior de les instal·lacions de l’Esplai Riallera, ubicades als baixos del Casal de Cultura i Joventut. Tenen un import de 29.224 euros. En aquest cas, l’equip de govern va defensar que “l’espai es troba en un estat precari, es va deteriorant i no es pot badar, tenint en compte els usos que acull”.

Els serveis tècnics municipals hi han projectat una reforma de tot el local, l’adequació d’un magatzem per al material, la renovació de la instal·lació elèctrica i d’emergència i evacuació, així com la reconstrucció del bany i el despatx.