La Fira del Tió de Solsona, que se celebra aquest dissabte a la plaça Major, també tindrà una dimensió solidària. De cinc de la tarda a vuit del vespre s'hi recolliran aliments frescos i joguines per a les famílies amb més necessitats. Els nens i nenes que hi participin rebran, a canvi, un polsim de màgia per als seus tions domèstics.

L'activitat té el nom "Alimenta el tió amb il·lusió" i l'organitzen Càritas Arxiprestal Solsona-Mo-runys, Creu Roja del Solsonès i el Rebost Solidari. Per col·laborar-hi, cal dur al tió gegant que hi haurà a la plaça fruita, verdures i iogurts i joguines noves que no siguin ni sexistes ni bèl·liques. D'entre les verdures, són preferibles les patates i els carbassons, i de les fruites, taronges, mandarines i pomes, per la seva més llarga conservació. Així mateix, hi haurà la possibilitat, per a aquelles famílies que no portin aliments, de col·laborar-hi amb la compra de tiquets de 2 euros bescanviables per productes frescos.

Una altra activitat que es durà a terme dissabte en el marc de la fira consistirà a fer-se fotos amb el tió. D'onze a una del migdia, El6, Servei d'Intervenció Socioeducativa del Solsonès, oferirà la possibilitat de fotografiar-se amb attrezzo i imprimir la imatge a l'instant per poder-hi escriure un desig en el revers. Les fotos podran decorar l'arbre de Nadal de la plaça durant totes les festes.

La Fira del Tió, que enguany celebra la primera edició, obrirà portes a les deu del matí i durarà tota la jornada fins a les nou del vespre. Diversos artesans locals muntaran la parada a la plaça Major amb l'al·licient afegit d'un programa d'activitats complementàries participat per diverses entitats i adreçat a tota la família

El tió foradat, fil conductor

La Fira del Tió pretén ampliar i potenciar el fins ara Mercat de Nadal dels Artesans de Solsona amb la tradició del tió foradat com a fil conductor. Per aquest motiu, institucions i entitats locals han sumat esforços per potenciar aquest certamen que inclou el mercat d'arts i oficis, amb diversos articles nadalencs, i artesania alimentària acompanyat d'un programa paral·lel d'activitats per al públic familiar. La Fira del Tió és coorganitzada per l'Ajuntament, el Consell Comarcal, Artesans del Solsonès, la UBIC i el Gremi d'Hostaleria.