L'Associació de Poma de Muntanya, que té 15 socis del Solsonès, la Cerdanya i el Pallars Sobirà, té previst multiplicar per sis la producció de cara a l'any vinent i ampliar la collita fins a les 250 tones. Així ho va manifestar ahir el president de l'entitat, Josep Pintó, coincidint amb una visita del conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Jordi Ciuraneta, a l'explotació de poma ecològica del Monegal, al municipi de Guixers.

Ciuraneta es va desplaçar a la vall de Lord per donar suport a una iniciativa "que dóna identitat al territori" en el camp de la producció ecològica, va assegurar. El conseller es va comprometre a donar suport al projecte i a "posar tots els mitjans a l'abast dels productors". En aquest sentit, va apuntar com una possible ajuda per part del departament la "garantia d'aigua per al reg" en cas que creixin les explotacions i sigui necessari.

La iniciativa de cultivar pomes ecològiques de muntanya va néixer d'un grup de propietaris de la vall de Lord a final del 2012, inspirant-se en l'experiència dels Alps italians. El primer any van plantar dues hectàrees de pomeres, i enguany ja han arribat a una quinzena, "pràcticament una per família", assegura Pintó.