El Museu amplia el discurs romànic amb la restauració d'un finestral de la catedral

La iniciativa del bisbat també ha suposat el condicionament d'una sala on s'explicarà l'art romànic a l'antiga canònica de Solsona

15.12.2015 | 12:14
Els assistents a la inauguració observen el finestral rehabilitat

La secció del romànic del Museu Diocesà i Comarcal de Solsona s'ha enriquit notablement amb la restauració del finestral del campanar de la catedral, que es va inaugurar divendres passat al vespre. La sala que acull el finestral es va omplir de gom a gom d'amants de l'art, tant solsonins com visitants d'altres indrets de Catalunya.
Tal com van explicar Aleix Barberà i Sílvia Marín, responsables de la restauració, l'obra rehabilitada "s'ha mantingut en un relatiu estat de bona conservació perquè amb la construcció del Palau Episcopal el segle XVIII va quedar amagat en un petit passadís en desús". Malgrat això, la restauració del finestral romànic del campanar ha durat gairebé dos mesos, ja que a l'inevitable deteriorament provocat pel pas dels anys cal afegir-hi l'incendi de la catedral durant la guerra del Francès, que també va afectar de manera considerable el finestral. Això, afegit a la naturalesa sedimentària de la pedra, va provocar moltes descamacions, fissures i esquerdes.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema