Els bisbats de Solsona i Vic van celebrar aquest diumenge l'inici de l'Any Sant de la Misericòrdia. El papa Francesc ha convocat aquest jubileu a tota l'Església catòlica, un any perquè els cristians creuïn les diferents Portes Santes que s'han obert arreu del món com un signe de perdó i d'indulgència.

A Solsona, l'acte va començar a la plaça de Palau amb una actuació musical del grup diocesà Worship i unes projeccions audiovisuals. Tot seguit va començar la cerimònia litúrgica pròpia d'aquesta celebració i, en acabar, el bisbe de Solsona, Xavier Novell, es va dirigir a la catedral, on es va fer l'obertura de la Porta Santa i una solemne processó fins a l'altar, on va continuar la celebració amb la memòria del baptisme i l'aspersió al poble i una dinàmica sobre les obres de misericòrdia.

A Vic, mig miler de fidels provinents d'Osona, el Bages, l'Anoia i el Ripollès van participar a l'inici de l'Any Jubilar amb l'obertura de la Porta Santa de la catedral de Vic, amb el guiatge del bisbe, Romà Casanova. La celebració es va iniciar amb un pelegrinatge des de l'església del Carme fins a la catedral. El pare abat de Montserrat també va obrir la porta de la basílica.