Una desena de domicilis de diferents urbanitzacions de Solsona i Olius han patit, en un mes i mig, una desena de robatoris amb força, la meitat dels quals han tingut lloc en els darrers quinze dies. Segons han confirmat fonts policials, els fets han tingut lloc a les tardes i els lladres buscaven objectes, bàsicament aparells electrònics i joies.

En total, des de principi del mes de novembre, hi ha hagut nou robatoris sense violència, cinc en urbanitzacions de la ciutat de Solsona i quatre d'Olius. Segons les mateixes fonts, hi ha diferents investigacions obertes per localitzar els autors dels robatoris, que entraven als domicilis forçant un dels accessos. Els fets han tingut lloc en una franja horària molt concreta, sempre a les tardes, i per aquest motiu creuen que pot ser clau la col·laboració dels ciutadans per aportar noves dades en unes zones "on tothom es coneix", apunten.

Tot i el nombre de robatoris registrats en les darreres setmanes, els Mossos d'Esquadra han assegurat que es tracta d'un fet "puntual i aïllat" i que no es pot parlar d'una "onada" sinó d'un "repunt" de robatoris en aquesta zona.

L'Ajuntament de Solsona i els cossos policials es van reunir aquest dilluns per tractar dels fets i han demanat, a través d'un comunicat, la col·laboració ciutadana per posar fi als robatoris en domicilis d'urbanitzacions. Paral·lelament a la investigació en què es treballa per localitzar els autors dels delictes, tant els Mossos d'Esquadra com la Policia Local han intensificat la vigilància a les urbanitzacions i fan una crida a tota la població perquè truqui a qualsevol dels dos cossos en cas de detectar moviments sospitosos.

En aquesta línia, es demana extremar la vigilància i estar al cas de possibles comportaments estranys als barris alhora que volen evitar l'alarmisme.