Un estudi dirigit pel Centre Tecnològic Forestal de Catalunya (CTFC), amb seu a Solsona, alerta que la distribució dels fons que la Unió Europea (UE) destina a conservació de la biodiversitat deixa de banda una bona part de les espècies amenaçades. El treball es va presentar en una carta publicada la setmana passada a la prestigiosa revista Nature, on s'exposa que fins al 75% dels diners invertits s'ha destinat a projectes sobre espècies no amenaçades i en regions on no hi ha risc.

La carta, signada per l'investigador del CTFC Virgilio Hermoso, en col·laboració amb altres investigadors del centre, el CREAF i el CSIC, posa de manifest que molts d'aquests recursos s'han destinat a regions del centre i nord d'Europa considerades de baix risc pel que fa al grau d'amenaça de les espècies que hi habiten.

Segons ha explicat Hermoso a aquest diari, el treball va consistir a fer una revisió del programa LIFE-Nature, que és el principal instrument de finançament de la UE per dur a terme polítiques que garanteixen la conservació de diferents espècies i hàbitats. Des de la seva creació, l'any 1992, ha finançat 1448 projectes, en els quals s'han invertit fins a 3.000 milions d'euros.