L'Ajuntament de Solsona doblarà l'any vinent l'aportació que fa al Fons d'Emergència Social i hi destinarà 10.000 euros. A més, l'alcalde, David Rodríguez, aposta per modificar les seves bases per ampliar l'assistència més famílies amb necessitats, una proposta que s'haurà de consensuar amb la resta d'entitats que en formen part. Així ho va anunciar el batlle solsoní la setmana passada en una trobada amb la premsa.

Rodríguez considera que la ciutat comença a sortir de l'estat d'emergència i, recollint la queixa d'alguns ciutadans, creu que es poden rebaixar les bases per permetre que persones amb problemes greus, però que fins ara no complien els requisits per accedir al fons, ho puguin fer. "Fins ara hem ajudat les famílies amb situacions molt precàries, però ara hem de plantejar-nos si ho podem fer a famílies que també estan en situació complicada, però potser no tan greu", va explicar Rodríguez.

El Fons d'Emergència Social de Solsona és un programa coordinat per l'Ajuntament, Càritas Arxiprestal i Creu Roja que es va posar en marxa l'any 2009 per cobrir serveis bàsics d'aquelles famílies que no poden fer front a despeses relacionades amb l'alimentació, l'habitatge i medicaments.