El Consell Comarcal del Solsonès posa en marxa un programa per fomentar l'ocupació per a joves d'entre 16 i 29 anys. Es tracta del projecte Jove, Tu Pots, que oferirà formació en ajudant de cuina i cambrer, i en auxiliar d'indústries càrnies i forneria. En el marc d'aquest programa es farà orientació i tutorització ocupacionals, visites a empreses del territori i dos cursos de formació per a joves de la comarca inscrits al Registre de Garantia Juvenil.

El programa Jove, Tu Pots pretén incrementar els índex d'ocupació dels joves d'entre 16 i 29 anys que no estudien ni treballen i que estan inscrits al registre de Garantia Juvenil. El programa consta de tres fases. La primera fase consisteix a marcar un full de ruta personalitzat per a cada jove amb l'ajuda d'un tutor amb l'objectiu de definir el seu futur professional o formatiu. La segona fase consisteix en dues accions formatives de pràctiques en empreses i l'última etapa gira a l'entorn de l'acompanyament en la inserció.

Les accions formatives que es realitzaran s'iniciaran el mes d'abril, seran de 250 hores de durada i per a 10 joves cada una. Les especialitats que s'impartiran són la d'ajudant de cuina i cambrer i la d'operacions bàsiques en indústria agroalimentària: indústries càrnies i forneria.

El programa Jove, Tu Pots està gestionat pel Consell Comarcal del Solsonès en el marc de la convocatòria de Programes Integrals del Servei d'Ocupació de Catalunya. Els interessats a participar en aquest programa es poden adreçar a les dependències del Consell Comarcal del Solsonès.