Seguint la línia de la gestió del bar del Casal que fa l'Amisol i dels agents cívics que regulen el trànsit a les escoles, a partir de la Fundació Volem Feina, l'Ajuntament de Solsona preveu potenciar aquest any diverses vies de col·laboració amb entitats socials de la ciutat. Aquesta fórmula permet, segons l'alcalde de Solsona, David Rodríguez, "garantir el servei al ciutadà i fer una tasca social" amb la creació d'ocupació.

En aquest sentit, el consistori està estudiant la possibilitat d'explotar aquest model en diversos àmbits d'actuació municipal en els quals pugui subcontractar els serveis a entitats socials del territori. En aquests moments, s'està explorant l'aplicació d'aquesta fórmula per fer tasques de suport a la gossera municipal i per gestionar el material municipal que el consistori deixa a les entitats de la ciutat.

Pel que fa a la gossera, l'Ajuntament ha pensat en la cooperativa d'inserció Riuverd perquè doni suport a l'Associació en Defensa dels Animals de Solsona (ADAS), que gestiona l'equipament. Riuverd ajudaria de forma puntual l'associació i es faria càrrec de "donar menjar als gossos i netejar l'espai", ubicat provisionalment al pati del magatzem municipal, a l'espera que estigui enllestida la nova gossera. Segons l'alcalde, aquest model també pot servir per al funcionament del nou equipament, "ara comencem amb un horari molt reduït per fer-hi un petit suport, però aquestes tasques es podrien traslladar a la gestió de les noves instal·lacions". Aquesta col·laboració aconsegueix una doble funció: "cuidar els animals i donar suport a una empresa que té una sensibilitat especial", apunta. També s'està estudiant que Riuverd pugui suplir algunes de les tasques que fa la brigada municipal i s'encarregui del manteniment d'alguns espais de la ciutat.