El programa d'activitats adreçades a la gent gran de Solsona, que organitza la regidoria d'Acció Social, tornarà a incorporar el curs que ve l'oferta de musicoteràpia. Era una de les novetats d'aquest curs, pensada per a gent gran amb dependència, i de la qual s'ha dut a terme una prova pilot durant el darrer trimestre de l'any. Hi han participat cinc persones i el resultat ha estat valorat molt positivament tant pels participants com pels Serveis Socials i els professors.

L'activitat, duta a terme a l'Escola Municipal de Música amb els professors Marta Lorenz i Xavier Juanco, ha tingut per objectiu millorar la qualitat de vida dels participants ajudant a prevenir o alentir el deteriorament mental i físic i disminuint el sentiment d'aïllament. A la prova pilot s'han admès només persones amb dependència, si bé s'està valorant obrir l'activitat a usuaris sense problemes de salut que vulguin mantenir-se actius a través de la música.

Les sessions es van plantejar com un espai per al joc, la descoberta, l'experimentació, la improvisació i la creativitat. Entre els beneficis que proporciona la música hi ha l'increment de la mobilitat, la millora de la interacció social, l'autoestima o les capacitats cognitives i comunicatives.