El bisbat de Solsona està posant en marxa el Projecte Raquel, una iniciativa que té per objectiu atendre i donar suport a dones i altres persones que han participat en un avortament de manera directa o indirecta. Una dotzena de voluntaris de la diòcesi estan acabant de fer la formació necessària per engegar al bisbat solsoní aquest projecte, amb el qual es treballa des de fa un any i que ja funciona en més d'una vintena de diòcesis de l'estat espanyol.

Segons la delegada de Pastoral Familiar, Iolanda Clotet, es tracta d'un "procés o un camí que dura deu sessions i que ofereix una atenció psicològica i espiritual" que pretén ajudar la persona a reconciliar-se amb ella mateixa. El projecte és adreçat a dones, homes, personal sanitari i persones en general, de totes les edats, que han participant en un avortament de manera directa o indirecta. Segons Clotet, la iniciativa, que requereix "molt respecte i molta cura", ja té algunes persones interessades.

El col·lectiu que s'encarregarà de tirar endavant la iniciativa al bisbat de Solsona està format per mossens i persones laiques, tant homes com dones, d'arreu del bisbat escollits per la seva condició "professional o el seu tarannà". Les persones interessades a acollir-se al Projecte Raquel ho poden fer a través del correu electrònic projecteraquelsolsona@gmail.com i poden informar-se a través de la pàgina web del bisbat i dels rectors de les parròquies. Properament, s'engegarà una campanya de difusió que posarà a l'abast dels interessats un telèfon directe de contacte.