El jutge arxiva el cas del fals cartell del Carnaval de Solsona

L'Ajuntament anuncia que presentarà un recurs de reforma a la decisió judicial

22.01.2016 | 11:01

El Jutjat de primera instància i instrucció únic de Solsona ha decidit arxivar la denúncia presentada per Manos Limpias contra els responsables d'un fals cartell del Carnaval de Solsona que es va difondre per Internet el mes de febrer de 2015, on es podia llegir "Vine a matar espanyols en un ambient festiu, pacífic i familiar". La Fiscalia de Lleida en va demanar l'arxivament en considerar que no hi havia cap participació de l'Ajuntament ni de l'organització de la festa, ja que va transcendir que l'autor era un veí de Sitges de 56 anys. L'Ajuntament de Solsona ha confirmat a l'ACN que presentarà un recurs de reforma a la decisió judicial perquè la causa tiri endavant i s'investigui a fons la qüestió.

La fiscalia de Lleida va demanar el mes de desembre de 2015 al Jutjat de primera instància i instrucció únic de Solsona que arxivés la denúncia presentada per Manos Limpias contra els responsables d'un cartell del Carnaval que es va difondre per Internet el mes de febrer, on es podia llegir 'Vine a matar espanyols en un ambient festiu, pacífic i familiar'. Tant l'Ajuntament com els organitzadors de la festa es van desvincular del cartell. Un veí de Sitges de 56 anys va confessar posteriorment ser l'autor del fals cartell però va negar davant del jutge que ell difongués la imatge.

Per tot plegat, la fiscalia va demanar el sobreseïment provisional del cas en considerar que no hi havia cap indici de participació de l'Ajuntament de Solsona, ni de l'organització del Carnaval ni de cap organisme públic en el fals cartell. A més, també recollia en el seu escrit que estava degudament acreditat cap delicte, que el cartell no existia físicament i que era un fotomuntatge fet amb posterioritat a la celebració del Carnaval per un particular.

Davant de la decisió del jutjat de Solsona d'acceptar l'arxivament del cas, l'Ajuntament de la capital del Solsonès ha anunciat que presentarà un recurs de reforma davant de les instàncies judicials per demanar que no s'arxivi la causa. Fonts del consistori han explicat que consideren que el cas s'ha d'investigar més a fons i l'autor del cartell n'ha d'assumir les conseqüències.

Un veí de Sitges va confessar-ne ser l'autor

Segons l'informe policial al qual va tenir accés Regió7, un veí de Sitges de 56 anys havia confessat ser l'autor del fals cartell. El responsable assegura que era "una paròdia" sobre la retransmissió que va fer del Carnaval La Xarxa de televisions locals i que el cartell "es va fer en grup", a través de les aportacions dels membres d'un xat. La polèmica va provocar denúncies de Manos Limpias i del PP i, fins i tot, la intervenció del ministre de l'Interior, que ho atribuïen al món independentista de Solsona i al mateix Carnaval. El seu autor confés ha resultat ser un simpatitzant unionista.

Els investigadors policials van arribar fins a l'autor a través de la captura de pantalla d'un xat amb el nom de "SCC online" a la xarxa social Telegram, en el qual un dels 59 participants, Dani Caverd (que seria un pseudònim), s'atribuïa l'autoria del fals cartell del Carnaval solsoní afirmant que "el cartell és un fotomuntatge meu. El que és vomitiu és el vídeo", referint-se a la retransmissió de l'arribada del rei Carnestoltes que va fer La Xarxa.

Un cop localitzat, el presumpte autor va ser citat a declarar al jutjat de primera instància i instrucció número 3 de Vilanova i la Geltrú, el 30 de setembre passat, en qualitat de testimoni. Durant la declaració, el veí de Sitges va admetre que va ser ell qui "va començar a fer el cartell" i que era "una paròdia" de la retransmissió esmentada. Assegura, també, que es va fer a través "de les aportacions dels membres d'un xat privat", però que no va ser ell qui el va difondre i no sap qui ho va fer.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Solsonès

Els bolets són els protagonistes de la fira
Fira del bolet del Solsonès: un certamen per divulgar els coneixements micològics

Fira del bolet del Solsonès: un certamen per divulgar els coneixements micològics

Els més petits podran descobrir diumenge el món dels bolets en un taller impartit per la biòloga...

L´alcalde de Solsona defensa la contractació del criador per a la gestió de la gossera

L´alcalde de Solsona defensa la contractació del criador per a la gestió de la gossera

Rodríguez assegura que el benestar dels animals és la seva prioritat

Ecologistes i animalistes no descarten portar el cas de la gossera de Solsona al Síndic

Ecologistes i animalistes no descarten portar el cas de la gossera de Solsona al Síndic

El nom del nou responsable de l'equipament ha generat malestar entre els defensors dels animals

La Freixera celebra deu anys de la seva posada en marxa

La Freixera celebra deu anys de la seva posada en marxa

L'hotel solsoní va reunir ahir amics, clients i proveïdors i va mostrar l'ampliació i la...

L´ACA fa millores de seguretat a l´interior de la Llosa del Cavall i la Baells

L´ACA fa millores de seguretat a l´interior de la Llosa del Cavall i la Baells

S'han instal·lat proteccions anticaiguda a les galeries perimetrals de les dues preses

Els pastors estrenen web per reivindicar el seu ofici i el producte de proximitat

Els pastors estrenen web per reivindicar el seu ofici i el producte de proximitat

Pasturem.cat agrupa membres d'arreu de Catalunya i vol reduir la quantitat d'intermediaris i...

Enllaços recomanats: Premis cinema