El Jutjat de primera instància i instrucció únic de Solsona ha decidit arxivar la denúncia presentada per Manos Limpias contra els responsables del fals cartell del Carnaval de Solsona, difós per internet, on es convidava a "matar espanyols". L'alcalde de Solsona, David Rodríguez mostrava ahir el seu desacord amb aquesta decisió i va confirmar a aquest diari que l'Ajuntament presentarà un recurs de reforma perquè la causa continuï oberta i s'actuï contra els responsables del cartell.

Rodríguez considera que hi va haver "un evident intent de manipulació" i això s'hauria de tenir en compte atenent, a més, "el gran rebombori mediàtic que va ocasionar". L'alcalde es mostrava satisfet que "s'hagi demostrat que la ciutat i el Carnaval no tenen res a veure amb el cartell" però creu que davant "l'intent de manipular i fer mal" el cas "no pot quedar arxivat de cap manera" i s'han de depurar responsabilitats.

Segons l'informe policial al qual va tenir accés Regió7, el mes de desembre passat, un veí de Sitges de 56 anys havia confessat ser l'autor del fals cartell. En aquell moment, la fiscalia de Lleida va demanar al Jutjat de Solsona que arxivés la denúncia presentada per Manos Limpias contra els responsables del cartell.

En aquest sentit, la fiscalia va demanar el sobreseïment provisional del cas en considerar que no hi havia cap indici de participació de l'Ajuntament de Solsona, ni de l'organització del Carnaval ni de cap organisme públic en el fals cartell.