El Casal Cívic Xavier Jounou, inaugurat al final del 2014, concentra actualment tota l'activitat de la gent gran de Solsona. El tancament, l'estiu passat, del club de jubilats Estel i de l'Espai de la Gent Gran, a final d'any, ha convertit l'equipament en el punt de referència dels avis que s'hi apleguen, sobretot a les tardes, per fer jocs de taula o participar en les activitats que s'hi organitzen. Tot i les reticències inicials al canvi d'ubicació, els diferents col·lectius de la gent gran que s'hi agrupen es mostren contents amb el nou espai.

La responsable de l'equipament, Montse Ravell, està satisfeta de la integració de la gent gran al centre. "Ens falta rodatge però estem contents", assegura, alhora que considera que amb el casal als avis "se'ls obren moltes opcions", gràcies al gran nombre d'activitats que s'hi organitzen.

La sala on la gent gran fa jocs de taula o llegeix el diari era aquest dijous plena a vessar, una imatge que pràcticament es repeteix cada tarda. Dos dels usuaris habituals d'aquest espai són Domènec Camps i Robert Ribalta, del Consell de la Gent Gran. Camps explica que la reticència inicial a canviar de lloc era normal perquè "no saps com t'hi trobaràs, però un cop instal·lats aquí, tothom s'hi sent bé".

Tot i així, encara hi veuen algunes mancances, entre les quals una màquina de begudes, que fins ara no hi era i s'havia d'instal·lar aquest cap de setmana. "En un espai per on algunes tardes passen dues-centes persones és un servei que s'ha de donar", apunta Ribalta. Faltarà encara una màquina de cafès, que consideren també necessària, ja que ara els han de portar del bar El Casal.