Solsona obrirà els plens a la participació ciutadana

Els regidors aprovaran avui, a instàncies de la CUP, un reglament provisional perquè entitats i ciutadans puguin intervenir a les sessions

30.01.2016 | 07:40
Una sessió plenària a l´ajuntament de Solsona

L'Ajuntament de Solsona farà aquest vespre, durant el primer ple municipal de l'any, un salt endavant en la participació ciutadana. La sessió preveu aprovar un reglament que permeti la intervenció d'entitats i ciutadans als plens, a instàncies d'Alternativa per Solsona-CUP, amb una moció que ha estat consensuada per tots els grups municipals. Es tracta, però, d'una mesura provisional fins que s'aprovi definitivament el Reglament de participació ciutadana en el qual el consistori treballa des del mandat anterior.

El text inicialment presentat per la CUP, i que recull algunes modificacions acordades entre tots els portaveus, considera necessari "suplir els dèficits de participació ciutadana" existents en el ple municipal. Per aquest motiu, es volen regular els mecanismes per obrir aquest òrgan a la ciutadania i permetre que tant la població com les entitats puguin presentar mocions i formular preguntes als regidors. En ambdós casos, les intervencions es duran a terme al final de la sessió.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema