El taxi a la masia per 1,70 euros

El servei de transport a demanda que impulsa el Consell del Solsonès resol el trasllat de persones que viuen en llocs aïllats i sense serveis i que tenen el cap de comarca com a punt de referència

07.02.2016 | 17:20
La Nati conversa amb el taxista davant de casa seva, a Enfesta

Nati Masana té 74 anys i viu al nucli d'Enfesta -amb una trentena d'habitants-, que depèn de la població de la Molsosa, al Solsonès. Fa dos anys que va quedar vídua, però ha decidit quedar-se a viure al seu poble, tot i que les seves filles també viuen fora. Aquest petit nucli de població no té transport públic, ni tampoc cap botiga ni servei. Per això, el desplaçament dels veïns al cap de comarca és imprescindible. La Nati, que no té cotxe, fins ara se les enginyava per anar a Solsona aprofitant el viatge d'algun veí. Ara, però, el nou servei de transport "a demanda" que ha posat en marxa el Consell Comarcal del Solsonès li va com l'anell al dit. Per 1,70 euros el trajecte, la Nati pot anar cada divendres a Solsona (dia de mercat) sense dependre de ningú.

El Consell Comarcal del Solsonès, amb el suport del departament de Territori i Sostenibilitat, ha posat en marxa un nou servei de transport a demanda. Es tracta d'una proposta que neix de l'Estudi de millora del transport públic de la comarca del Solsonès i, segons ha explicat a l'ACN la presidenta del Consell Comarcal, Sara Alarcón, té per objectiu que "tots els territoris, tant si són més densos de població com menys, tinguin la possibilitat d'utilitzar els serveis públics en la seva màxima expressió". De fet, per a Alarcón, "l'equilibri territorial passa perquè els pobles amb menys població puguin tenir els mateixos recursos que les ciutats més grans".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema