Les pròximes setmanes l'Ajuntament de Solsona i Carreteres de la Generalitat modificaran la senyalització viària a la C-55 en el tram comprès entre els polígons industrials dels Ametllers i Pronisa. L'objectiu de la mesura és facilitar incorporacions directes dels vehicles dels polígons a la via principal, que s'havien limitat l'any passat amb la senyalització d'una línia contínua per evitar el risc de col·lisions i que obligava a fer els canvis de sentit a les rotondes situades als extrems.

Aquesta setmana l'alcalde, David Rodríguez, la regidora de Governació, Isabel Roca, i el cap del Servei Territorial de Carreteres a Lleida, Jordi Benet, s'han reunit a Solsona per tancar els detalls de la reordenació de la mobilitat en aquest àmbit, que suposa, el manteniment de la prohibició d'efectuar avançaments en aquest tram de la carretera de Manresa, tal com havia demanat l'associació Empresaris per al Solsonès el 2014.

Amb la nova senyalització es facilitarà als vehicles que surten del polígon Pronisa incorporar-se a la via principal en direcció a Solsona pel carrer dels Cistellers, perpendicular a la carretera. També hauran de dirigir-se a aquest carrer els que surtin de la fàbrica Simet i els del camí d'Amisol, enlloc de fer-ho com fins ara directament pel trencall, on només es permetrà el trànsit d'entrada per millorar la fluïdesa i la seguretat en aquest punt. Això comportarà també una nova senyalització al carrer dels Basters, paral·lel a la C-55, dins el polígon Pronisa. A partir d'ara, la meitat d'aquest vial, coincidint amb els metres lineals de la nau de Simet, serà unidireccional.

Per altra banda, els vehicles que surtin del polígon dels Ametllers en direcció a Manresa també podran fer-ho per la sortida més propera a l'antiga bòbila, una maniobra que ara no es permet.