La població estrangera a Solsona és de 1.380 persones i es manté en el 15 per cent dels habitants de la capital del Solsonès, amb una lleugera disminució respecte de l'any anterior. La nacionalitat amb més presència continua sent la marroquina, amb 647 habitants, si bé manté la tendència a la baixa, amb un descens del 8,5 per cent. Per contra, els ciutadans romanesos, que sumen 385 persones i són el segon col·lectiu més nombrós, han augmentat el 3,2 per cent.

Així es desprèn de les dades del padró municipal d'habitants estrangers facilitades per l'Ajuntament de Solsona que, en la darrera sessió plenària, va aprovar la renovació del padró a 1 de gener del 2016. Dels 1.380 immigrants que s'han registrat a Solsona, 742 són homes i 638 dones. Això suposa el 15,16 per cent de la població total de la ciutat, una xifra molt similar a la de fa un any que era del 15,44 per cent.

La població provinent del Marroc continua sent la majoritària, tot i que ha retrocedit de 55 persones respecte l'any anterior. Per contra, la població romanesa ha seguit una tendència a l'alça i ha guanyat 12 persones fins arribar als 385 habitants. Segons fonts municipals, tot i que es desconeixen les causes de l'increment de la població romanesa, el descens de la marroquina es pot atribuir d'una banda, al fet que "busquen alternatives laborals fora del territori, bàsicament a altres països europeus com Alemanya, França i Bèlgica" i, de l'altra, a què alguns després de 10 anys vivint a Solsona "adquireixen la nacionalitat espanyola".