La disbauxa ha conquerit aquest dilluns els més petits de Solsona que han celebrat una nova edició del Carnaval Infantil. Les autoritats han donat la clau de la ciutat al Rei Carnestoltes, que ha arribat acompanyat de la 'Miss Forastera de Fora', un noi disfressat de dona que representa els forasters que visiten la capital del Solsonès durant el seu Carnaval, un dels més populars de la Catalunya Central. Centenars de persones han rebut les carrosses a l'avinguda del Pont i després han continuat el seu recorregut fins a la Plaça Major, on han tingut lloc el sermó i els balls, durant els quals s'ha estrenat la Draca Xica. Durant el regnat del Rei Carnestoltes, també s'ha fet la tradicional penjada del ruc a la Torre de les Hores.

El Carnaval Infantil de Solsona reprodueix en un sol dia tots els actes de la popular festa. Centenars de persones, sobretot famílies, han rebut aquest dilluns al matí les carrosses a l'avinguda del Pont i després han continuat el seu recorregut fins a la Plaça Major, on han tingut lloc els ballets i el sermó. Al final de la comitiva, dalt d'un cotxe blanc, hi viatjava 'Miss Forastera de Fora', un noi disfressat de dona que vol ser una paròdia dels forasters que visiten el carnaval solsoní.

Durant els balls, s'ha viscut un moment molt especial amb la descoberta d'una nova figura del bestiari del Carnaval Infantil, la Draca Xica. Des de fa tres anys, l'organització de la festa solsonina organitza una campanya de mecenatge per poder finançar la construcció d'una figura del Carnaval Infantil. Així doncs, la Draca XIca s'afegeix a les sis figures que ja hi ha construïdes: els quatre Gegantons Bojos, el Xut Petit i el Tòfol-Nano petit.

Els més petits han llegit el sermó davant dels assistents, que no ha estat mancat de crítica i sàtira. Com cada any, el text ha comptat amb la col·laboració d'alumnes de totes les escoles de la comarca. El sermó ha fet referència a polèmiques locals com l'obertura del supermercat Mercadona, l'augment de robatoris a les masies de la comarca o la manca de calendari d'obres per l'Escola Vinyet. El text, però, tampoc ha oblidat la política nacional i s'ha fet referència al pacte de Junts pel Si i la CUP al Parlament, així com també a l'absència de president espanyol en funcions, Mariano Rajoy, en molts dels debats de campanya.

El punt àlgid, però, ha arribat amb la tradicional penjada del ruc a la Torre de les Hores. Igual com passa amb la festa per adults, l'acte ha reunit centenars de solsonins que s'han aplegat a la plaça del Ruc per entonar la cançó 'A Solsona, bona gent' mentre pujava l'animal de cartró-pedra penjat del coll. La tradició prové d'una llegenda que diu que a Solsona van enviar un ruc a menjar-se les herbes que creixien al campanar però com que l'entrada era molt estreta, els encarregats van decidir pujar l'animal penjat del coll.

Els actes del Carnaval van iniciar-se amb intensitat el Dijous Llarder i s'allargaran fins Dimecres de Cendra. Aquest dimarts tindrà lloc el correfoc i el ball de disfresses. L'últim dia de Carnaval -dimecres 10 de febrer- serà el torn de la processó i l'enterrament, el castell de focs, la baixada i despenjada del ruc.