La Fira del Trumfo i la Tòfona de Solsona arriba enguany a la seva dotzena edició amb diverses novetats. La principal és el canvi d'ubicació, ja que deixarà el nucli antic i passarà a celebrar-se a la plaça del Camp per qüestions d'espai i de seguretat. Una altra de les novetats és que s'organitzarà la primera edició de la Festa del Vi, que disposarà de la presència de totes les DO de Catalunya. La fira tindrà lloc el 5 i 6 de març.

Per poder donar resposta a l'augment de públic i de sol·licituds de parades, l'organització de la fira ha decidit canviar d'ubicació i deixar el nucli antic de la vila. Fins ara, el certamen s'organitzava a la plaça Major, al carrer de Sant Miquel i davant de la Catedral, però segons ha explicat el coordinador de la fira, Pere Obiols, "ens trobàvem amb molts problemes perquè al nucli antic no s'hi podia accedir amb vehicle i, per tant, la gent no podia carregar les compres i els productors anaven tot el dia amunt i avall amb els carretons".

Segons Obiols, la nova ubicació "permetrà donar resposta a la gran demanda d'expositors que volen venir a la fira" i també "podrem habilitar un carril perquè hi accedeixin els vehicles".

La fira, que va creixent any rere any, va rebre en l'edició del 2015 prop de 6.000 visitants i s'hi van vendre uns 10.000 quilos de patates o trumfos, com es coneixen popularment a Solsona. De moment, hi ha una quinzena de parades de trumfos inscrites per participar en la fira i unes cinc de tòfones. Una desena més seran d'artesania alimentària.

La fira disposarà també de diverses activitats paral·leles. La principal novetat serà la celebració de la primera Festa del Vi, que s'ubicarà al passeig Pare Claret, al costat de la fira. Segons Obiols, els visitants podran fer tastos de vins i també de productes alimentaris locals. Això a banda, el Centre Tecnològic Forestal de Catalunya organitzarà un taller sobre aplicacions de la tòfona negra a la cuina, el dijous 3 de març.