El Consell Comarcal s'afegeix a les reivindicacions dels alcaldes del Bages respecte del dèficit en insfraestructures que suposa per a la Catalunya Central l'eix viari format per la C-55 i la C-16.

Per fer-ho ha organitzat una xerrada per a demà que tractarà la discriminació quant a la mobilitat de les comarques centrals respecte a l'àrea metropolitana de Barcelona. Aquesta és una problemàtica que ja fa temps que té mobilitzats els batlles del Bages, que demanen certes millores, i per això en la sessió de demà hi participaran representants del Consell del Bages i del Consorci Viari de la mateixa comarca.

El Consell Comarcal del Solsonès, mitjançant l'aprovació d'una moció en la seva darrera sessió plenària, assumeix les reivindicacions dels alcaldes de la Catalunya Central sobretot pel que fa a l'elevat cost que han de suportar els seus habitant per traslladar-se a la capital catalana. Tot i que l'autopista C-16 ofereix bonificacions als viatgers que hi accedeixen per Manresa en hores punta, els representants del govern de l'ens comarcal del Solsonès consideren que "cal reclamar a la Generalitat de Catalunya que actuï o que proposi mesures" per tal de pal·liar els efectes que suposa "estar a més d'una hora de la capital catalana".

Actualment, si qui vol dirigir-se a Barcelona vol evitar embussos i baixar per l'autopista, el cost que això li representa pot arribar a ser de gairebé 10 euros per trajecte, un import que quasi es duplica el cap de setmana.

La sessió es durà a terme demà, a partir de 2/4 de 9 del vespre a la sala Francesca de Llobera.