La manca de compromís dels membres de la Colla Castellera de Solsona a l'hora dels assajos ha portat la junta de l'entitat a prendre la decisió d'aixecar castells només en una actuació durant l'any 2016: serà l'11 de setembre a Solsona.

La presidenta dels castellers solsonins, Clara Agut, ha declarat a Regió 7 que "hem de treballar sobre objectius realistes, i assajarem per l'actuació del setembre i si als assajos veiem que només tenim gent per fer un pilar, doncs farem un pilar".

Agut diu que ja fa dues temporades que es troben que els falta gent i saben que són molts els motius que porten els membres de la colla a deixar d'assistir al assajos, "la veritat és que és una activitat que lliga molt, els assajos són dos cop per setmana i, normalment, tenim una vintena d'actuacions per temporada". Diu que són conscients que tothom està embolicat en molts temes, "qui no és al bàsquet, és al futbol", i això fa que no tinguin prou gent per preparar els castells.

Afirmen que "si no es poden fer els castells amb seguretat no es fan", però també "sabem que no volem tancar la colla, això ho tenim molt clar". L'entitat té uns 200 socis i això els esperona a seguir endavant. A més, "a les actuacions a casa, de vegades tenim més de 100 persones, el que passa és que si no hem assajat tampoc no podem fer els castells". Està convençuda que l'únic que els falta és aconseguir el compromís de la gent. "Amb 50 o 60 persones que vinguessin sempre als assajos, i els 40 o 50 que vénen quan poden, ja faríem".