Des de la Comissió per a la Protecció de l'avenc Montserrat Ubach i en el marc del projecte Francesc Español, que té per objectiu incentivar la investigació biospeleològica de les cavitats de l'alt Solsonès, es farà aquest dissabte una baixada al Montserrat Ubach, a Canalda, i a una altra cavitat del Solsonès.

L'expedició és la sortida inaugural del projecte que vol servir per promoure l'interès entre els espeleòlegs per la biospeleologia i contribuir al coneixement de la fauna subterrània.

Montserrat Ubach, l'espeleòloga que en va fer la primera exploració i és ara membre de la Comissió de Protecció de l'avenc, ha explicat a aquest diari que "aprofitarem per reunir-nos amb la gent del territori que col·labora en el projecte, perquè és bàsica per a l'observació de la fauna subterrània".

En la mateixa sessió, els experts de l'Associació Catalana de Bios-peleologia donaran indicacions als participants i col·laboradors del projecte i repartiran els kits de recollida de fauna "només a les persones autoritzades, perquè cal tenir una autorització personalitzada de la Generalitat per fer-ho", puntualitza Ubach.