Demà dissabte es posen en marxa a la biblioteca Carles Morató de Solsona els "bibliodissabtes", una convocatòria cultural adreçada al públic familiar per dinamitzar l'equipament algun dissabte esporàdic al matí.

La primera sessió, a les onze del matí, serà d'explicar contes i anirà a càrrec del col·lectiu de nenes solsonines anomenades Les Tremendines. Aquest grup està format per una colla de nenes que han creat petites històries recollides fins ara en dos llibres infantils, Un Miracle amb ulls d'infant (2014) i Verge del Claustre amb ulls d'infant (2015).

Els "bibliodissabtes" consistiran en cites com la de demà, tallers, xerrades o altres activitats similars. Es duran a terme sempre al saló de les Homilies d'Organyà i no tenen una periodicitat fixada. La propera convocatòria és prevista pels volts de Sant Jordi, a l'abril.

Els dissabtes la biblioteca Carles Morató obre de deu a dos quarts de dues i s'ha cregut "idoni aprofitar aquest dia per organitzar actes d'agenda adreçats a les famílies, ja que entre setmana les activitats extraescolars ja omplen el temps lliure dels infants", apunta Ester Barniol, directora de les instal·lacions.