Davant la bona acollida que van tenir en l'edició de l'any passat, des del Museu Diocesà de Solsona s'ha posat en marxa la segona edició dels "Divendres de Pensament al Museu". Es tracta d'un cicle de conferències amb un eix vertebrador comú. Si l'any passat totes les xerrades giraven al voltant de la dificultat, el fil conductor d'aquest any és la realitat.

Sota el títol de "Les realitats fonedisses" s'inclouen 4 conferències que es volen acostar a aquest concepte des de diferents disciplines. Així, la primera xerrada, programada per a aquest divendres, anirà a càrrec de Joan Ferrer, doctor en filosofia, i s'anomena "El naixement de la realitat". Per a les sessions posteriors, els conferenciants escollits són experts en literatura, religió i antropologia.

A més de la primera sessió del cicle, el Museu de Solsona acollirà també aquesta setmana una activitat programada per la secció solsonina d'Òmnium Cultural. Es tracta de la conferència que porta per nom "Atapuerca" i que anirà a càrrec de l'arqueòleg Eudald Carbonell, que parlarà del conjunt arqueològic amb les restes humanes, documentades més antigues d'Europa.