El Solsonès podria perdre una línia de P3 el curs vinent, a Sant Llorenç

El departament d'Ensenyament diu que hi ha pocs nens per mantenir els dos grups actuals

29.02.2016 | 07:39
Sortida de classe dels alumnes de l´escola Vall de Lord

De disposar de dues línies amb 21 infants a tenir-ne 17 en una sola classe. Aquesta és la idea inicial del departament d'Ensenyament de la Generalitat per al proper curs a l'escola Vall de Lord de Sant Llorenç de Morunys.

La directora de l'escola, Elena Camarasa, ha explicat a Regió7 que "deixar una sola línia implica reducció de professorat i això ens preocupa". Camarasa diu que s'ha reunit el claustre i també els pares de l'AMPA i els responsables de l'Ajuntament per tal d'intentar evitar el tancament de la línia. En aquest sentit, l'alcalde de Sant Llorenç, Francesc Xavier Mas, ha explicat que "estem preparant una carta adreçada al delegat territorial d'Ensenyament de la Catalunya Central que molt possiblement anirà acompanyada d'una recollida de signatures" per expressar la protesta de la població.

Si bé la previsió de matrícules de P3 al centre educatiu de Sant Llorenç per al curs 2016-2017 és de 17 alumnes, i aquest és el motiu que argumenta el departament per a la supressió de la línia, l'alcalde indica que "es tracta d'una davallada anecdòtica, d'aquí a dos anys tenim un grup molt nombrós de criatures que s'hauran de matricular". Afirma que "si jo sabés que la tendència a la baixa és definitiva, seria el primer de defensar el tancament per tal de no malbaratar recursos públics, però no és així". I el que preocupa el consistori és que "si ara ens treuen aquesta línia, qui ens assegura que d'aquí a dos anys, quan arribi aquest grup més gran, ens la tornaran?".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema