El Patronat de Turisme del Solsonès ha decidit deixar el Consell Regulador del Camí dels Bons Homes. Així ho va comunicar el seu president, Josep Caelles, en la darrera sessió del Consell d'Alcaldes.

Després de 12 anys de pertà-nyer a l'organisme, el Patronat de Turisme ha valorat que l'aportació econòmica que suposa formar-ne part no queda justificada per l'afluència de turistes que el Camí dels Bons Homes porta al Solsonès. Caelles ha explicat a Regió7 que, "amb un pressupost petit com el del Patronat de Turisme, els 3.000 euros que calia pagar cada any al Consell Regulador ens semblava excessiu, sobretot si tenim en compte que la quantitat de visites que portava el fet de pertànyer al Camí dels Bons Homes era pràcticament nul·la. Així que hem hagut de prendre una decisió".

A més del pagament que fa l'ens comarcal, cadascun dels negocis privats, allotjaments, restaurants o altres empreses de serveis turístics que estan adherits a la Ruta dels Càtars també fa una aportació d'entre 200 i 400 euros depenent del tipus d'establiment. El Patronat de Turisme i els propietaris dels negocis turístics han fet una valoració conjunta i han decidit deixar de formar part del Camí dels Bons Homes, conjuntament.