La publicació Oppidum, que va néixer a Solsona l'any 2001 i que es nodreix en cada edició d'articles de diferents àmbits, arriba enguany al seu exemplar número tretze, que correspon a l'any 2015.

El número que es presentarà divendres inclou articles sobre Sant Miquel de Riner, el drap piteu, el pou de gel amb la història dels seus 400 anys, la restitució dels monestirs de Poblet i Santes Creus als seus monjos, la relació entre Joan Serra i Vilaró i Miquel Utrillo a través de la seva correspondència, i el Museu dels Claretians, entre d'altres. La coberta d'aquest número és il·lustrada amb una imatge de l'artista Marcos Cárdenas.

L'elaboració de la revista és a càrrec de l'Arxiu Comarcal del Solsonès i és editada pel mateix Arxiu i el Centre d'Estudis Lacetans amb la col·laboració de l'Ajuntament de Solsona i el Consell Comarcal del Solsonès.

Se'n farà la presentació, acompanyada d'un petit acte cultural com és habitual en cadascuna de les presentacions de l'Oppidum, divendres vinent, 18 de març, a 2/4 de 9 del vespre a la sala cultural de l'Ajuntament.