Els gruixos de neu que ha deixat el temporal de dijous a la nit a les estacions del Pirineu català fa que encarin amb entusiasme la recta final de la temporada, que acostuma a coincidir amb el final de les vacances de Setmana Santa.

El temporal que ha afectat aquesta setmana el Pirineu és la tradicional nevada de Sant Josep, una precipitació que cada any sol aparèixer pels volts del 19 de març i que, si és generosa, permet condicionar els espais esquiables de les estacions del Pirineu. La majoria de pistes del Solsonès i de la Cerdanya han acumulat entre 35 i 45 cm de neu en molt poques hores i sense vent, i això permetrà que les instal·lacions estiguin en unes condicions òptimes per a la pràctica de l'esport blanc durant els dies de Pasqua. Pràcticament totes les estacions preveuen tancar la temporada després d'aquesta setmana i la millora en els gruixos de neu i la previsió de bon temps els fa augurar un bon final de festa.

En el cas de l'estació de la Molina, Anna Sirvent, responsable de comunicació, assegura que els 40 cm que han caigut a totes les cotes de l'estació "ens ajudaran a tancar la Setmana Santa amb la millor previsió de neu i de domini esquiable que hem tingut en tota la temporada". A més, confirmen que la neu ha caigut de manera pausada i és d'una qualitat immillorable. Per al cap de setmana llarg de Pasqua preveuen mantenir obertes les 44 pistes actuals, que suposen més de 60 quilòmetres esquiables amb zones on se superen els 130 cm de neu.

Per la seva banda, els responsables de Masella també estan molt satisfets amb la neu caiguda aquesta setmana i Anna Cervantes, del departament de comunicació de l'estació, qualifica la nevada de "fantàstica". Assegura que "ha estat la nevada més contundent de la temporada i, a més, a partir del cap de setmana es preveu sol, així que la Setmana Santa serà immillorable". A l'estació cerdana s'acumula més d'un metre de neu en les zones més altes. Preveuen que el domini esquiable per a aquests dies sigui el mateix que tenien fins ara i que inclou 37 pistes que representen uns 41 quilòmetres, però no descarten obrir noves pistes si les condicions ho permeten.