Els solsonins que ho desitgin podran, per segon any consecutiu, fer l'examen acreditatiu de les competències en idiomes sense haver de desplaçar-se a Manresa, com passava fins ara. El Centre Tecnològic Forestal de Catalunya acollirà el 18 de juny les proves de certificació de la Fundació per a la Certificació de Competències en Idiomes (Fundació CCI), de la qual és un centre adscrit, per a l'obtenció dels nivells A1, A2, B1, B2, C1 i C2 d'anglès, francès i ale-many d'acord amb els paràmetres del Marc Comú Europeu de Referència (MECR). Aquests nivells estan estandarditzats per a tots els països de la Unió Europea i són reconegut pels departaments de recursos humans de les empreses europees perquè acrediten el nivell de coneixement dels candidats.

Aquest és el segon any que el centre forestal és la seu de les proves, que l'any passat van dur a terme unes 30 persones entre tots els nivells i el 70 % dels quals van obtenir la certificació a la qual es van presentar. La Fundació CCI, que és qui fa l'examen, té per objectiu desenvolupar mètodes i eines d'avaluació i de certificació de coneixements d'anglès, francès, ale-many i altres idiomes de la Unió Europea. Les proves consten de quatre parts: coneixement general i comprensió lectura, comprensió oral, expressió escrita i interacció oral. Cal obtenir una mitjana del 60% per superar la prova i no tenir cap de les competències per sota del 50%.

Actualment Solsona disposa d'un Centre Públic Delegat de l'Escola Oficial d'Idiomes de Manresa que permet que es cursin a la ciutat el 3r i el 5è curs de l'EOI en anglès. Els alumnes que segueixen aquestes classes acrediten els seus coneixements mitjançant avaluació contínua i les proves que les EOI programen.

D'altra banda, enguany, per iniciativa de l'escola Chit Chat, en col·laboració amb la regidoria d'Ensenyament de l'Ajuntament i el Consell Comarcal, s'ha fet la proposta de realitzar a Solsona una sessió oberta d'exàmens de la Universitat de Cambridge. Com que el condicionant per tal que aquesta universitat autoritzi una sessió d'examen és que hi hagi un mínim de 20 alumnes, s'ha programat les proves per als nivells KEY (A2) i PET (B1), adreçats a joves de 1r a 3r d'ESO. Si la iniciativa té un bon resultat, de cara al curs que ve s'intentarà portar a Solsona una sessió perquè aquelles persones que vulguin es puguin examinar del First Certificate of English (FCE), corresponent al nivell B2 i que és un dels exàmens que té més demanda.