La llar d'infants El Pi s'ha acreditat aquest trimestre com a Escola Verda de la Generalitat de Catalunya. Es tracta d'un distintiu que s'atorga als centres educatius del país que es comprometen a incloure i organitzar accions a l'escola que tinguin la finalitat d'afrontar els reptes i valors de la sostenibilitat des d'un punt de vista educatiu.

L'escola bressol del Pi de Sant Just ja feia dos anys que es plantejava entrar a formar part del col·lectiu d'Escoles Verdes i, aquest any, part del professorat va fer la formació preceptiva i va tramitar la sol·licitud per ser reconeguts com a tal. Argumenten que l'escola consta d'un edifici sostenible que aprofita les aigües pluvials i la llum solar a través de plaques solars; ofereix aliments majoritàriament ecològics al menjador i disposa d'hort, del qual obtenen alguns productes de temporada. També fan el reciclatge dels residus i reutilitzen els materials.

Actualment, la xarxa d'Escoles Verdes inclou 640 centres educatius, i la del Pi és la tercera llar d'infants que assoleix la categoria a la demarcació de Lleida.