Josep Cases i Solé, de 54 anys, regidor de l'Ajuntament de Guixers des d'aquesta darrera legislatura, ha perdut la batalla que lliurava contra el càncer des de feia 7 mesos i va morir ahir. La notícia de la seva desaparició va causar ahir un gran impacte i commoció entre la gent de Guixers i de tota la vall de Lord. Era casat i deixa una filla de 20 anys.

Cases era regidor des d'aquest darrer mandat, però, a més a més, era empresari actiu i un home molt vinculat a la vida cultural i associativa. Actualment exercia la presidència de l'Associació Cultural de la Vall de Lord, entitat que gestiona el museu. Els més propers a la família destacaven anit que era una persona molt estimada a la vall i que col·laborava en diverses entitats.

Cases era empresari, i en aquest vessant últimament havia tingut notorietat com un dels socis fundadors del projecte BioLord, la iniciativa que ha recuperat les pomes de muntanya.

Marià Chaure, alcalde de Guixers i company de grup amb Cases, explicava ahir al vespre que "la mort de Josep Cases és una gran pèrdua per a la vall de Lord", i Josep Pintó, soci impulsor amb Cases de BioLord, en va destacar el positivisme, "era un home de poble, amb molt bon caràcter i que participava en moltes coses".

El funeral serà avui a 2/4 de 7 de la tarda, a l'església parroquial de Sant Llorenç de Morunys. És una hora poc habitual per a les cerimònies funeràries, però s'escau que aquests dies Sant Llorenç és la població triada pel programa de TV3 Divendres, i s'ha intentat poder fer compatible les dues coses. L'Ajuntament de Guixers ha decretat tres dies de dol en la seva memòria.