Amb la idea inicial de promocionar el municipi i el seu patrimoni, i davant l'augment de l'afició per l'elaboració de mel per a l'autoconsum a la comarca, es va gestar a l'Ajuntament de Riner la programació de la 1a Fira de la Mel, que tindrà lloc al Miracle aquest diumenge.

Tal com ha explicat l'alcalde, Joan Solà, "vam detectar que els aficionats a la mel anaven en augment a Riner i a la resta de la comarca, i que es tracta d'un producte molt genuí d'aquí i que no s'ha donat a conèixer, per això vam posar en marxa la fira". Tenen l'assistència d'uns 25 expositors, especialment productors del mel i de productes derivats i vinculats, com ara espelmes fetes amb cera natural o eines per a treballar amb les arnes i també algun de producte de proximitat de la comarca.

Així mateix dins dels actes de la fira s'ofereix una xerrada sobre el món apícola, a càrrec de Lluís Palomera, que serà l'obertura del certamen el dissabte a la tarda. La gastronomia hi serà molt present, a la mostra. Per començar, l'esmorzar de la fira oferirà als visitants ous ferrats amb pernil i mel. També s'hi realitzarà un taller de tastos de mel i hi tindrà lloc la degustació de les tapes que han elaborat especialment els 4 restaurants del municipi que, simultàniament, ofereixen menús centrats en la mel en els seus establiments durant 3 caps de setmana.