El grup municipal de CDC a l'oposició de l'Ajuntament de Solsona acusa l'alcalde David Rodríguez (ERC) de "manca de pluralitat" i de tenir "una voluntat de censura" per no atendre dues mocions que va presentar el grup convergent i que volia que es discutissin en el darrer ple.

Es tracta d'una moció que qüestiona si les retribucions del regidors que formen part de la Junta de Govern Local són conformes a la legislació vigent i una altra que insta el consistori solsoní a posicionar-se en el tema de la sol·licitud de delegacions territorials dels departaments del govern de la Generalitat, i demanar els serveis territorials d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació i Territori i Sostenibilitat, com ja va informar aquest diari.

Marc Barbens, portaveu del grup convergent, ha explicat que no ho troba democràtic ni normal i que els costa de creure que "ara mateix la voluntat de l'alcalde vagi en la direcció d'afavorir la participació ciutadana i d'instaurar un vertader govern obert". Segons el regidor, aquest fet representa un punt i a part en l'actitud i el to mantingut pel govern fins ara.

Per la seva banda, l'alcalde Rodríguez va argumentar per què les mocions no havien estat incloses en l'ordre del dia i ho va fer exposant uns motius diferenciats per a l'una i l'altra. Respecte al qüestionament de les retribucions de la comissió de govern, el batlle va expressar que era un tema que ja s'havia discutit i votat en el ple del cartipàs i que no entenia per què el grup de CDC volia repetir el debat. Va acusar el portaveu convergent d'actuar de mala fe en aquest afer i va fer referència al paràgraf inclòs a la moció i que adverteix que el grup de CDC portarà "aquest assumpte a consulta de l'Oficina Antifrau perquè es pronunciï oficialment". Segons Rodríguez, aquesta oficina té unes connotacions negatives i existeixen altres organismes oficials que podrien fer de mediadors en cas de necessitar-ho. I pel que fa a la moció sobre el repartiment de delegacions, l'alcalde va dir que no l'havia passat al ple perquè no havia tingut temps d'estudiar-la i que no descarta portar-la al següent si es consensua o fins i tot portar-ne també una del grup republicà.