La Junta de Govern Local del consistori solsoní ha aprovat les bases que han de regir el concurs oposició per proveir dues places d´agent de Policia Local i constituir una borsa de treball per a futures necessitats i vacants. El termini de presentació de sol·licituds per ser admès al procés selectiu es tancarà el proper 2 de maig a l´Oficina d´Atenció Ciutadana de l´Ajuntament. Actualment la plantilla de la Policia Local la constitueixen set agents i un caporal, després que el cos tingués dues baixes durant l´any passat.

Aquesta convocatòria respon a l´aprovació, el mes de gener, de l´oferta d´ocupació pública de l´Ajuntament per aquest exercici. Si bé també es va pressupostar la plaça d´inspector, de moment no es preveu treure-la a concurs perquè es prioritza la contractació d´agents que completin la plantilla.

Entre els requisits de les bases del concurs de places d´agent, hi ha disposar del títol de graduat en educació secundària, graduat escolar, tècnic de cicles formatius de grau mitjà, tècnic auxiliar de formació professional de primer grau o un altre equivalent; l´alçada mínima dels aspirants, que és d´1,60 centímetres les dones i 1,70 els homes, i tenir el permís de conduir de la classe B. El procés selectiu inclourà la realització de diverses proves, entre les quals n´hi ha d´aptitud física, teoria, coneixement de la llengua catalana i cultura general. Les bases completes es poden descarregar de l´apartat d´ofertes laborals del web municipal (http://www.ajsolsona.cat/ca/l-ajuntament/ofertes-laborals).