L'aclarida de flors i fruits en arbres de pomera és una de les intervencions més importants d'aquest cultiu ja que ajustar la càrrega de fruita de l'arbre és imprescindible de cara a obtenir produccions competitives i de qualitats. La tècnica més utilitzada és l'aclarida manual de fruits, però es tracta d'un sistema lent, llarg i costós. En conreu ecològic existeixen dues alternatives a l'aclarida manuals, que són l'aclarida mecànica de flors i els tractament amb dessecants durant la floració.

Aquest són els temes que recull la jornada organitzada a la zona de poma ecològica de muntanya de Biolord en el marc del Pla Anual de Transferència Tecnològica del departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya.

Les presentacions teòriques es faran a l'hotel El Monegal de Sant Llorenç de Morunys i les demostracions de camp amb les màquines tindran lloc en una de les parcel·les de Biolord.

La jornada és gratuïta, començarà a 3/4 de 10 del matí i inclourà demostracions d'aclarida amb la màquina Fuet, amb la màquina ElectroFlor i d'aclarida amb dessecants. La cloenda es preveu a la 1 del migdia.