El cos de Policia Local de Solsona actualment està format per set agents i un caporal, després de les dues baixes que hi va haver en aquest col·lectiu l'any passat. Per aquest motiu, el consistori ha obert el concurs per incorporar dos nous efectius.

Així, en total passaran a ser nou agents més el caporal. Tot i aquestes noves incorporacions, els 10 policies locals solsonins suposen una ràtio d'1,11 efectius per cada 1.000 habitants, que és una xifra que queda per sota de la mitjana catalana, que era d'1,41 agents per cada miler d'habitants l'any 2014, el darrer del qual es tenen dades estadístiques.

La plantilla de la policia de Solsona ja tenia nou efectius però un dels agents es va desplaçar a una altra població en comissió de serveis, i finalment ha decidit traslladar-s'hi definitivament, i per altra banda una baixa mèdica va reduir un altre lloc de treball en el col·lectiu policial. Així, els set agents, més el caporal, que quedaven efectivament en actiu a Solsona suposaven una ràtio de 0,8 agents per cada 1.000 habitants, és a dir, pràcticament la meitat de la mitjana catalana.

Veient aquestes ràtios i la consolidació de les situacions de baixa, el consistori ha decidit posar a concurs les dues places. Des de l'Ajuntament es reconeix que la plantilla de la Policia Local "és justa" i a més dels dos agents a la Relació de Llocs de Treball (RLT) que es va aprovar per al 2016 s'hi inclouen 3 nous efectius per a la plantilla policial, els dos agents que es contrac-taran en breu i una plaça per a un inspector.

El termini per presentar les sol·licituds per ser admès al procés selectiu s'esgota el 2 de maig. El concurs servirà per cobrir les dues places d'agent i per constituir una borsa de treball per a futures necessitats i vacants que eviti que l'Ajuntament es trobi en la mateixa situació que ara.

Entre els requisits de les bases del concurs hi ha disposar del títol de graduat en educació secundària, graduat escolar, tècnic de cicles formatius de grau mitjà, tècnic auxiliar de formació professional de primer grau o un altre equivalent; l'alçada mínima dels aspirants, que és d'1,60 centímetres les dones i 1,70 els homes; i tenir el permís de conduir de la classe B. El procés selectiu, que es farà pel sistema de concurs-oposició, inclourà la realització de diverses proves, entre les quals n'hi ha d'aptitud física, teoria, coneixement de la llengua catalana i cultura general. Les bases completes, amb el detall de les proves físiques i dels barems de valoració i el contingut del temari, es poden descarregar del web municipal.