Un projecte de cuina de la UEC l'Afrau de Solsona es converteix en un llibre de receptes

La venda servirà per finançar l'excursió de final de curs dels alumnes

21.04.2016 | 07:24
Els alumnes de la UEC l´Afrau elaborant una recepta

Els 13 alumnes que actualment hi ha a la Unitat d'Escolarització Compartida (UEC) l'Afrau s'han convertit en cuiners i han creat 25 receptes que veuran la llum en forma de llibre aquesta diada de Sant Jordi. Es tracta del projecte globalitzador que van encetar l'any passat els educadors de la UEC en col·laboració amb la cooperativa Riuverd i que permet treballar diferents continguts lingüístics o matemàtics i alhora adquirir valors col·laboratius i de treball en equip.

Els alumnes han treballat l'aspecte formal de les receptes a les instal·lacions de la UEC i després, a la cuina del centre cívic, i comptant amb l'ajuda de professionals, han pogut preparar els plats i posteriorment tastar-los. Els cuiners que han col·laborat en el projecte han estat Diego Alías, del restaurant Ca l'Amador de Josa del Cadí; Sion Sano, del restaurant japonès Kinoko de Solsona; i l'experta en intoleràncies i propietària del food-truck Toleràncies, Laia Espasa.

Tots ells han elaborat una recepta per al llibre de la UEC, que es titula 'Més que receptes' i que es podrà adquirir al preu de 10 euros a la parada que la cooperativa Riuverd tindrà durant la diada de Sant Jordi, a l'estació de servei Setelsis o contactant directament amb la UEC l'Afrau. Els ingressos que aconsegueixin de la venda del llibre s'invertiran en primer lloc en l'excursió que els alumnes volen fer a final de curs, que encara no han decidit on serà, i si els sobren diners faran millores a les instal·lacions de la UEC.

Per als alumnes del centre, el projecte ha estat enriquidor, han conegut productes que no coneixien, han après receptes que després han practicat a casa i han compartit els seus coneixements amb els alumnes d'altre escoles de la ciutat, especialment de primària. Susanna Llaudet i Gerard Ribera, educadors de la UEC, han explicat que aquest tipus d'activitats agraden molt als estudiants i que "se senten molt bé fent de professors d'altres nens, més petits". Amb tot, no els atreu gaire el fet de continuar vinculats al món de la cuina en el futur.

Els alumnes de la UEC són estudiants d'altres instituts de secundària que cursen aquí una bona part de les assignatures de 3r i 4t d'ESO perquè els costa adaptar-se a l'ensenyament ordinari i així, amb un ensenyament més funcional i amb més hores d'activitats pràctiques, poden acreditar l'ESO.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema