El Centre Tecnològic Forestal de Catalunya (CTFC) nomena avui nova presidenta la consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret, i ho fa en un context de recuperació econòmica que li ha permès augmentar el pressupost per a aquest exercici en el 4,3% respecte al pressupost del 2015. Tot i així, aquest pressupost continua en xifres que representen la meitat del que ingressava la institució en les anualitats anteriors a l'inici de la crisi econòmica, l'any 2008. Des d'aquella anualitat, els ingressos que genera el CTFC han anat caient fins a arribar al punt més baix l'any 2015.

No obstant això, fonts del CTFC comencen a parlar de recuperació, i, a més, destaquen que el pressupost d'enguany és d'un import semblant al que havien tingut l'any 2006. A part, indiquen que, des de l'estiu del 2015, la situació que viu l'ens forestal ha entrat en una dinàmica positiva, tant pel que fa als ingressos provinents de projectes que els han estat concedits i que els permeten fer front a les despeses de funcionament com pel que fa referència a la plantilla de la institució, que va creixent a poc a poc. Segons el mateix Centre, els darrers 10 anys, el nombre de treballadors del CTFC s'ha reduït el 17% en xifres globals, però, des de l'estiu de l'any passat, sembla que la situació reverteix, i que ja es comencen a formalitzar noves contractacions.

Des de l'ens, argumenten aquesta lleugera millora en la bona dinàmica de la gestió internacional del centre de recerca. En aquest moment, la meitat de l'activitat del CTFC ja es desenvolupa fora del país, i aquest increment dels projectes transnacionals ha permès que comenci la recuperació del pressupost d'ingressos de l'ens. D'altra banda, també afirmen que el fet d'haver apostat per la recerca de qualitat els ha aportat una estabilitat. Així, els darrers anys, el percentatge de recercadors en plantilla ha augmentat respecte a d'altres perfils professionals, i això també està afavorint la dinàmica positiva que detecten des del Centre Tecnològic Forestal.

El Centre Tecnològic ratifica avui, per Junta, la modificació d'estatuts que ja han aprovat totes les entitats consorciades i segons la qual la presidència de l'ens forestal recau en el conseller del departament de la Generalitat que tingui competències en matèria de boscos, i que, ara com ara, és el departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació. Aquesta nova normativa dóna també de manera permanent la meitat més un dels vots de la junta al Govern Català mentre el centre hi continuï adscrit.