La consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat, Meritxell Serret, és des d'ahir la nova presidenta del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya (CTFC), càrrec que va assumir amb "orgull i alegria atès que es tracta d'un centre de referència en l'àmbit internacional".

Sobre la lleugera recuperació econòmica que mostren els pressupostos de l'ens forestal per al 2016, Serret va assegurar que "l'aposta del departament és intentar estabilitzar la tendència positiva dels darrers dos anys i intentar recuperar aquesta capacitat de trobar recursos i, per tant, d'invertir en el projecte i en la plantilla que té el centre". La consellera va explicar que, per aquest any, l'aportació del Departament mitjançant el contracte programa ha tingut un "lleu increment". També va afirmar que l'objectiu és continuar acompanyant el CTFC perquè "sigui un motor que no s'aturi i que continuï generant aquesta capacitat pròpia d'ocupació i coneixement" i perquè mantingui també la capacitat que té de "multiplicar aquesta riquesa de cara al sector, i que generi ocupació i oportunitats de negoci".

En la mateixa reunió de la junta del CTFC que la va nomenar presidenta, Serret va signar un nou conveni d'adscripció amb la Universitat de Lleida (UdL), que està vinculada amb el centre de recerca solsoní des dels seus inicis. La consellera va destacar d'aquest acord que és una aposta ferma en la tasca de transferència tecnològica que duu a terme l'ens forestal i que "a través de la Universitat reforcem l'estratègia de donar una bona base científica a tota aquesta feina que fem en pro del sector fustaner del país".

El vicerector de la UdL, Antoni Sorribes, va destacar que aquest conveni permet, entre d'altres coses, que investigadors de la Universitat de Lleida presentin projectes amb el centre "i això fa que el centre aconsegueixi mes recursos i a partir d'aquí que es produeixin noves contractacions". També el director del Centre Tecnològic, Denis Boglio, es va manifestar en el mateix sentit quan va destacar que la situació pressupostària i d'activitat del centre "es troba als nivells de l'any 2006 o el 2007". Boglio és optimista pel que fa a la recuperació del centre: "és cert que vam tocar fons el segon semestre del 2015, però ara, gràcies al nou cicle europeu, estem començant a créixer".