Denis Boglio, el fins ara director del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya (CTFC), va presentar divendres la seva renúncia al càrrec a la junta que va presidir per primera vegada la consellera Serret.

Boglio, que va accedir al càrrec el setembre del 2012, després d'haver estat director de projectes estratègics de la mateixa institució, considera que "ha assolit els objectius proposats a l'inici de la seva etapa com a director, i que cal fer una renovació de cara als nous reptes plantejats des de la institució".

Ara, l'ens forestal obrirà un concurs públic per escollir la persona que haurà de dirigir el CTFC durant el propers 4 anys. Aquest concurs serà liderat per la institució CERCA, que és l'organisme públic que coordina els centres de recerca a Catalunya. El CTFC és membre d'aquesta xarxa de centres de recerca d'excel·lència, i per això serà CERCA qui liderarà el procés de selecció i avaluarà les persones candidates, juntament amb el Comitè Científic Assessor del CTFC.

Està previst que el relleu efectiu al capdavant del centre forestal es faci a final d'any i abans es farà una segona avaluació externa del Centre per obtenir les recomanacions que han de marcar el full de ruta de la nova direcció general, tal com es va fer en el cas actual.