Després de més de 15 anys de presència a l'entrada del Camp del Serra, l'estand de les botifarres, la parada gestionada pels clubs de bàsquet i de futbol de la ciutat i que serveix entrepans de botifarra a la llosa als visitants de la Fira de Sant Isidre de Solsona, canviarà d'ubicació. L'organització presenta com a novetat de l'edició d'enguany del certament multisectorial del mes de maig un canvi de situació de totes les parades de les diferents entitats que ofereixen productes gastronòmics. Així, a més a més de l'estand de les botifarres, el cafeslàlom, la vela del cafè que instal·la el club d'esquí, i la parada on Petjades Solidàries feia fins ara la seva cargolada solidària estaran instal·lats a l'espai exterior situat entre la Sala Polivalent i el centre cívic Xavier Jounou.

Amb aquest canvi, la comissió de la fira pretén "crear un espai ludicocultural, gastronòmic i social de la fira", perquè la Sala Polivalent és la instal·lació municipal escollida per als concerts i altres activitats culturals que es realitzen durant la fira i el centre cívic serà el marc que acollirà les jornades tècniques programades durant el certamen. Així mateix, s'han reubicat els estands de les entitats solsonines i l'habitual Fira d'Entitats acompanyarà l'espai gastronòmic a l'exterior del centre cívic de la ciutat.

El conveni que han signat les 4 entitats -Club de futbol, Club de bàsquet, Club d'esquí i Petjades Solidàries- té una durada d'una edició de la fira. Així, si el resultat del canvi d'ubicació no és satisfactori per a les organitzacions socials i esportives, en la fira de l'any que ve se'ls retornarà a la seva situació tradicional.

Des del club de futbol i de bàsquet, que han gestionat habitualment l'estand de les botifarres, veuen amb incertesa aquest canvi d'ubicació, però han valorat que la proximitat dels dos equipaments municipals pot representar un avantatge perquè disposen de lavabos, cosa que no tenien a l'entrada del Camp del Serra, i permetrà que els visitants s'aixopluguin en cas que caigui algun ruixat, circumstància molt probable durant els tres dies que dura el certamen solsoní.

L'estand de les botifarres a la llosa és una peça indissociable de la Fira de Sant Isidre de Solsona. Comença a oferir els seus entrepans la vigília de la inauguració del certamen i són molts els expositors i visitants que fan la primera ullada al recinte i, ja dijous, sopen a la fira.

La mitjana d'entrepans de botifarra que preparen i venen els voluntaris és d'unes 10.000 unitats a cada edició de la fira.