La precipitació que ha caigut a Catalunya durant el mes d'abril ha permès que les reserves dels embassaments de les conques internes hagin passat del 64,9% de la seva capacitat, que era la reserva que tenien al principi d'abril, al gai-rebé 70 % amb què han tancat el mes. Així, els darrers episodis de pluges han permès que l'estat de la reserva dels recursos hídrics a Catalunya sigui de 30 hm3 més dels que disposàvem en començar l'abril, i el global d'aigua que es té en reserva és de 481 hm3.

Segons dades de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), els embassaments de la conca del Llobregat es troben, de mitjana, al 80,3% de la seva capacitat total i han vist incrementada l'aigua que embassen de gairebé 13 hm3. Així, la Llosa del Cavall, a Navès, emmagatzema una mica més de 60 hm3 dels 80 que té de capacitat i es troba al 75, 90% del total. Pel que fa al pantà de Sant Ponç a Clariana de Cardener, està al 86 % de la seva capacitat total, i l'embassament de la Baells a Cercs, el més gran de tots tres, té avui 86,40 hm3, que representen gairebé el 79 % de la seva capacitat total.

Tot i aquest increment en les reserves dels embassaments catalans, la comparativa amb les dades de l'ACA de l'any passat palesa que ens trobem molt lluny de l'estat dels pantans de l'abril del 2015, en què els embassaments de la Llosa del Cavall i Sant Ponç estaven plens a més del 91% de la seva capacitat total i la Baells gai-rebé arribava al 97 %.

La reserva d'aigua existent garanteix, segons l'ACA, l'abastament i el reg, sobretot tenint en compte que des de la sequera del 2007 el consum domèstic es manté moderat.

Des des l'Agència Catalana de l'Aigua quantifiquen aquesta reducció en el 12% aproximadament sobre les demandes d'aigua per a ús domèstic que hi havia abans d'aquest darrer període de sequera. A més a més, ja a mitjan abril l'ACA va anunciar que les dessalinitzadores produirien més aigua per tal d'allargar les reserves i equilibrar les aportacions als embassaments.