L'Associació Cultural de Prades va celebrar aquest cap de setmana la 17a edició de la tradicional Fira de Sant Ponç, els actes de la qual previstos per a després de dinar es van haver d'anul·lar per la pluja que va caure diumenge a la tarda a tot el país. Malgrat això, els visitants que es van acostar a Prades van ser nombrosos, segons els organitzadors.

Tot i que ja de bon matí la boira ploranera va fer acte de presència, a l'esmorzar de fira, amb pa torrat, botifarra, mongetes, cansalada i vi, hi van participar 60 participants. A les 10 del matí es va obrir la fira amb la presència de 30 parades i mitja dotzena d'artesans, que van resistir sota la pluja tota la jornada. Hi havia prevista música al carrer durant tot el dia però amb el plovisqueig constant només es van poder fer les actuacions matinals, de La Diatònica, que va amenitzar amb el so dels acordions, i la de Joan Boada a l'hora del vermut, que, finalment es va fer a cobert, com també l'arrossada popular. L'11a trobada d'acordionistes, l'esperat concert acústic de Les Absentes i la xocolatada van ser anul·lats. El temps plujós no va espantar, però, el naturalista Martí Boada, que va ser a la Fira de Sant Ponç amb la seva exposició Desemboscant, hi va poder passejar i conversar amb els artesans.

L'organització de la Fira de Prades de la Molsosa va a càrrec de l'Associació Cultural de Prades i, segons la mateixa entitat, aquesta és una de les seves grans virtuts, "el fet que està muntada des de la base, que hi treballa tot el poble durant tot l'any", explica Arnau Vilaseca, que també afirma que "la fira és un punt d'unió entre la gent de Prades".

La 17a edició també va servir per a la presentació del 17è número de la revista El Fornal, que edita la mateixa associació i que, en aquesta ocasió, és dedicada a la infantesa a Prades. La publicació inclou el testimoni d'habitants del poble que en van haver de marxar quan eren petits, per motius diversos, alguns del quals han tornat i altres no, però tots comparteixen la seva experiència a la revista. A més, han demanat a les cases de Prades que recordessin cadascuna un amagatall, una entremaliadura i una cançó de bressol per incloure'ls al reportatge.