Una gran afluència de visitants va marcar, ahir, la segona jornada de la Fira de Sant Isidre de Solsona. La mostra multisectorial de referència ha revalidat el seu poder de convocatòria i espera mantenir l'èxit en la jornada d'avui. Una de les principals novetats del certamen d'enguany ha estat la reordenació d'alguns dels espais. A l'espera de fer-ne una valoració final, el trasllat de l'estand de les botifarres ha rebut, de moment, l'aprovat de les entitats i també dels comensals.

La creació del nou espai gastronòmic de la fira davant de la Sala Polivalent no ha suposat cap problema per a les entitats que en gestionen les parades. Així ho ha assegurat Antoni Màrquez, president del Club Futbol Solsona, que, juntament amb el Club Bàsquet Solsona, es fan càrrec de la tradicional parada de les botifarres que fa més de trenta anys que forma part indestriable de la fira i que fins aquest any s'instal·lava al Camp del Serra. Màrquez ha explicat que, tot i que inicialment havien previst una disminució de les vendes, finalment no ha estat així, i el públic, sobretot el local, ha respost molt bé al canvi d'ubicació.

"Al principi patíem, perquè les nostres entitats munten la parada per fer diners per ajudar-nos a finançar l'activitat, i no sabíem com reaccionaria el públic", relata. Ahir al migdia, valorava positivament la resposta i s'esperava mantenir les vendes dels anys anteriors i repartir les 9.000 botifarres previstes. Màrquez assegura que "molts vénen a menjar aquí perquè els agrada la botifarra feta a la llosa, que no és habitual, i també per col·laborar amb entitats socials esportives de casa, com les nostres".

En aquest nou espai gastronòmic també s'ha instal·lat el cafè del club esquí i la parada dels cargols de Petjades Solidàries. Segons els seus organitzadors, el fet que el muntatge s'hagi fet davant de la Sala Polivalent i a la zona de la fira de les entitats ha estat positiu "perquè també hi ha força moviment i la gent hi passeja". És per això que no descarten l'any vinent repetir en aquest mateix emplaçament, a l'espera de valorar-ho amb l'organització del certamen.

Bestiar al Camp del Serra

Enguany, a les tradicionals mostres de bestiar vaquí, equí, cabrum i oví -un dels espais estrella de la fira solsonina- s'ha afegit una exposició de bestiar de ploma. Durant el matí d'ahir, aquesta zona de les veles situades al Camp del Serra van atraure l'interès de molts dels visitants. Enguany s'ha reduït la presència d'ovelles i cabres per encabir-hi bestiar de ploma. El públic que entrava a les veles va aprofitar per fer fotografies als animals, i, sobretot, els més menuts s'hi acostaven per veure'ls de prop.