Solsona s´ha omplert durant aquest cap de setmana de visitants que no s´han volgut perdre la seixanta-quatrena edició de la Fira de Sant Isidre. La mostra multisectorial de referència i amb més caps de bestiar vius del país ha revalidat el seu poder de convocatòria. El temps ha acompanyat durant els tres dies de mostra, un fet que ha facilitat l´arribada de visitants que han convertit el centre de la vila en un bullici.

El director del certamen, Josep Caelles, ha valorat molt positivament el desenvolupament de la fira així com també dels canvis efectuats pel que fa a la reordenació d´alguns espais. El responsable de la mostra ha recordat que divendres es temia que el temps no acompanyés. «Teníem una mica de por per les previsions de pluja, perquè una part important de l´èxit de la mostra és el temps. Si hi ha bon temps, hi ha bona fira», explicava ahir al migdia dins de la vela del bestiar. Es calcula que s´ha assolit la xifra de 40.000 visitants de l´any passat i s´espera haver-la pogut superar. Ahir al migdia Caelles preveia que la fira s´allargaria fins ben entrada la nit, tenint en compte que avui és festiu «i la gent no tindrà tanta pressa per tornar a casa».

Per altra banda, el director, tot esperant fer una valoració final amb tots els agents implicats en la mostra, assegurava ahir que els canvis d´ubicació efectuats al recinte firal «han anat molt bé». Recorda que les principals modificacions s´han realitzat per dotar d´un espai específic els estands d´alimentació i separar-los del bestiar, «per temes d´espai i també fins i tot sanitaris», va remarcar. Enguany, per primer cop després de tres dècades, el Camp del Serra no ha acollit les parades gastronòmiques, que s´han instal·lat en un nou espai davant de la Sala Polivalent, «un lloc més adient i que creiem que ha funcionat bé» i que les entitats també han aprovat (vegeu Regió7 d´ahir). Mentre s´espera parlar-ne amb els implicats, ha avançat que tot apunta que el canvi es mantindrà l´any vinent.

En aquest sentit, Caelles ha destacat que «la fira sempre ha d´estar viva, i és per això que aquesta setmana mateix tindrà lloc la reunió per parlar de com ha funcionat aquesta edició i saber quines són les mancances per millorar-les de cara a la propera mostra».

El director del certamen ha donat les gràcies a tots els que han format part de la fira i als que hi aposten perquè continuï sent un referent.