ERC i els independents tomben una moció de CiU sobre les delegacions

Els convergents insten el ple del Consell Comarcal a demanar les seus d'Agricultura i Territori

18.05.2016 | 08:05
El portaveu del grup de CiU al Consell Comarcal, Marc Barbens

El grup comarcal de Convergència i Unió al Consell Comarcal del Solsonès va portar al darrer ple de l'ens una moció on demanava el pronunciament del Consell a favor de sol·licitar que la ciutat acollís les seus territorials dels departaments d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació i de Territori i Sostenibilitat. Tant el grup d'Esquera Republicana de Catalunya com l'Agrupació d'Independents hi van votar en contra i la proposta convergent va ser desestimada.

Marc Barbens, portaveu del grup de CiU, considera que, "tot i que era previsible, nosaltres només vam demanar un posicionament clar del govern comarcal enmig de tot el debat que s'ha generat sobre el tema". Segons Barbens, el fet de tenir les seus de les delegacions a Solsona "no és egoisme, és només reivindicar-se com a territori".

El polític convergent argumenta que no estan d'acord amb la postura que defensa ERC que tenir les seus del govern concentrades a la capital del Bages resulti més sostenible econòmicament. "És molt més car un lloguer a Manresa que a Solsona", diu, "i la gent que treballa per a les delegacions també genera riquesa al territori, lloguen pisos i surten a dinar".

Barbens manté que les dinàmiques dels organismes oficials, i posa com a exemple el Centre Tecnològic Forestal de Catalunya, "generen un pòsit de coneixement al territori del qual es beneficia la població que hi viu".

Per la seva banda, el portaveu d'ERC, Josep Colell, argumenta el vot negatiu de la seva formació a la moció de CiU dient que "entenem que la dispersió no suposa cap avantatge per a l'usuari, sinó al contrari". El grup republicà es va mostrar partidari de tenir "els serveis tan centralitzats com sigui possible per optimitzar el temps quan els alcaldes hem d'anar a fer gestions".

Colell opina que seria ideal que totes les delegacions es trobessin en un mateix espai físic, cosa que facilitaria la tasca d'aquells que han de menester els serveis del govern català. A més, el portaveu d'ERC considera que "aprovar mocions des dels ajuntaments i consells comarcals ara que estem parlant del tema, no és la manera de fer que el diàleg sigui fluid". Però també matisa que, si finalment les diverses institucions del territori no opinen de la mateixa manera i s'acaba optant pel repartiment de les seus, també faran el possible perquè Solsona n'aculli alguna.

La presidenta del Consell Comarcal, Sara Alarcon, va afegir que no és moment de "desmuntar la Generalitat", que ara és hora de donar suport al govern del país, "que està treballant per la transició nacional".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema