La residència d'avis La Vall de Sant Llorenç de Morunys celebra aquest mes de maig el seu 25è aniversari en ple funcionament. Des que es va inaugurar, l'any 1991, l'equipament ha acollit residents de totes les provinences però molt especialment del Solsonès i, juntament amb la residència Pere Màrtir Colomés de Solsona, configura l'oferta de residència assistida per a la gent gran a la comarca.

La residència de Sant Llorenç, ubicada en un lluminós edifici de més de 2.700 m2, disposa de 49 places per a residents, de les quals 40 són concertades, és a dir, que la Generalitat subvenciona l'usuari una part del cost i les altres 9 són places privades en les quals la persona resident assumeix el cost total de l'estada.

A més de les places de residència, també posa a disposició dels usuaris 10 places de centre de dia per a les persones que necessiten supervisió i assistència en les activitats de la vida diària, però que tenen un entorn familiar que se'n fa càrrec de nit. D'altra banda, ofereixen servei d'atenció domiciliària i servei de menjador amb la possibilitat de fer-ne ús a les instal·lacions de la residència o bé de recollir l'àpat i menjar-se'l a casa.

La gestió de la residència la du a terme la fundació La Vall, la junta de la qual està presidida per l'alcalde de Sant Llorenç de Morunys o el rector de la parròquia, que s'alternen en el càrrec bianualment. El patronat de la fundació té un representant de l'Ajuntament de la Coma i la Pedra i un altre del consistori de Guixers, i es completa amb tres membres que són proposats per l'Ajuntament de Sant Llorenç de Morunys i tres que provenen de les propostes de la parròquia.

Per commemorar l'efemèride dels 25 anys en funcionament, la residència La Vall va organitzar divendres i ahir unes jornades festives per retrobar totes les persones que al llarg de més de dues dècades han estat vinculades d'alguna manera a la instal·lació.

Així, divendres hi va haver una actuació musical amb el grup De Gala i ahir la colla gegantera Els tres Savis Piteus, els grallers del Som Kom Som i la colla gegantera de Guixers van participar en un cercavila popular que tenia el final a la residència i que va donar pas a un aperitiu i una sessió de ball que va amenitzar Marc Anglarill al jardí del mateix equipament.

També es va inaugurar una exposició sobre els 25 anys de la Fundació La Vall i al llarg de tot el dia les portes de la residència van estar obertes a tothom que la volgués visitar.