L'equip de govern d'Olius ha pres la decisió de no invertir més diners en el projecte de recuperació del molí de Ratavilla. Actualment s'estan acabant els treballs de la segona fase de l'obra i, un cop finalitzada, ja no s'hi farà més despesa.

El molí de Ratavilla és una masia originària del segle XI, tot i que la construcció actual data del segle XVII, situada al peu del riu Cardener i que va acollir una central hidroelèctrica des del 1923 fins als anys 90. Ramon Sala (CiU), l'alcalde del municipi en la darrera legislatura, va comprar a Endesa l'antic edifici per restaurar-ne l'activitat hidroelèctrica i convertir-lo en un punt d'atracció turística. A més, també es volia recuperar el petit restaurant que Ratavilla havia tingut els anys 70 i 80.

Fins a aquest moment s'hi han realitzat dues intervencions, finançades amb subvencions públiques, que han permès arreglar teulada i façanes de l'edifici, la sala de màquines, els lavabos i l'espai de la cuina, i portar-hi aigua i llum. L'import total de les dues fases de l'obra ha estat d'uns 300.000 euros. Antoni Márquez, actual batlle d'Olius, considera que "ja s'hi ha fet prou despesa, i per deixar-ho en condicions de funcionar, arreglant l'habitatge de la planta superior, caldria gastar-n'hi uns 140.000 més".

Márquez ha explicat que en el projecte inicial de l'Ajuntament encapçalat per Sala es pretenia recuperar el molí de generació elèctrica per poder comercialitzar l'energia resultant. L'alcalde afirma que avui en dia "això no seria rendible", perquè cal fer la inversió en la turbina i tota la infraestructura, i que les obres que caldrien costarien mig milió d'euros aproximadament i, diu Márquez, "s'hauria de contractar algú perquè fes l'explotació de la minicentral i a més crear una empresa per fer-ho". Segons l'alcalde, l'import de l'energia que es podria arribar a comercialitzar seria molt petit i no s'arribaria a amortitzar mai tota la inversió.

A més, l'alcalde qüestiona l'encert de l'anterior equip de govern en la tria de la inversió al molí de Ratavilla . Segons Márquez "no es va voler posar en marxa l'obra d'un pavelló esportiu per a Olius perquè el cost era d'un milió d'euros i això no era assumible, però al final les obres de Ratavilla haurien costat si fa o no fa igual". L'alcalde valora que no és el mateix "arreglar Ratavilla per tal que un particular ho pugui explotar i s'hi pugui guanyar la vida, que tot el benefici per a la població que hauria suposat el fet de disposar d'un pavelló".